Webinar toepasbare regels Omgevingswet: registreer nu

Op donderdag 28 november kunt u om 14.30 uur live deelnemen aan het webinar over toepasbare regels. Toepasbare regels zijn de vertaling van juridische regels in begrijpelijke taal. Ze worden gebruikt om antwoord te geven op vragen van burgers en bedrijven. 

Vragen zoals: ‘Moet ik een vergunning aanvragen als ik een boom ga kappen?’ Of: ‘Welke informatie moet ik aanleveren ‘bij een vergunningaanvraag?’ Tijdens het webinar gaan we hier uitgebreid op in.

Staalkaart ‘Verordeningen’

Ook delen we onze ervaringen met het uitwerken van de voorbeeldregels voor gemeentelijke topactiviteiten uit de staalkaart ‘Verordeningen’. Voorbeelden van topactiviteiten zijn het aanleggen van een in- en uitrit of het plaatsen van een dakkapel. De voorbeeldregels bestaan uit zowel juridische regels voor in het omgevingsplan als toepasbare regels voor vergunningschecks en formulieren in het Omgevingsloket.

Registreren

Wilt u live deelnemen aan dit webinar? Dan kunt u zich hier registreren. Tijdens de live uitzending heeft u gelegenheid om vragen te stellen. Uw vragen worden altijd beantwoord, tijdens of na de uitzending.

Webinar voorbereiden omgevingsplan

Op 25 november is er ook een webinar over de voorbereiding van het omgevingsplan. Klik hier voor meer informatie.