Draag bij aan Omgevingswet als Procesdeskundige planvorming

VNG is op zoek naar een Procesdeskundige planvorming Omgevingswet (Programma Invoering Omgevingswet).

De invoering van de Omgevingswet vraagt om ontwikkeling van werkwijzen en instrumenten voor gemeenten. In jouw brede rol van procesdeskundige planvorming werk je mee aan het uitwerken en uitdragen van deze werkwijzen en instrumenten, vanuit je deskundigheid in de planvorming voor de fysieke leefomgeving. Je adviseert over de ontwikkeling van instrumenten die bruikbaar zijn in het gemeentelijk veld. Denk bijvoorbeeld aan de invoering van de omgevingsvisie en het omgevingsplan. Je ondersteunt bij de ontwikkeling en implementatie daarvan en je draagt het verhaal uit als je het land in gaat. Dit is geen éénrichtingverkeer: we leren van gemeenten en dragen uit aan gemeenten.

Als procesdeskundige planvorming maak je deel uit van het VNG team DSO-CG (Digitaal Stelsel Omgevingswet – Collectief gemeentelijk).Je treedt op in het krachtenveld tussen markt, gemeenten, gemeentelijke netwerken en andere actoren in de Omgevingswet.

Om deze rol goed te kunnen vervullen ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken en ontwikkelingen van de Omgevingswet en de informatievoorziening van gemeenten. Je hebt ervaring met de (huidige) processen voor de inrichting van de leefomgeving. En je hebt kennis van de huidige wet- en regelgeving die opgaat in de Omgevingswet (o.a. ruimtelijke ordening, omgevingsvergunningen en milieu). Daarnaast heb je een breed netwerk binnen het gemeentelijk veld en ben je uitstekend in staat om zelfstandig te werken in diverse projecten en overlegorganen.

Meer informatie

De volledige vacature lees je hier. Wil je ook een bijdrage leveren aan de totstandkoming van de Omgevingswet? En herken je jezelf in de vacature? Reageer dan meteen. Voor vragen kun je contact opnemen met Wimfred Grashoff via 06 – 524 76 224 of wimfred.grashoff@vng.nl