Werklab voor communicatieadviseurs Omgevingwet

Wilt u weten hoe u als communicatieadviseur een goede bijdrage kan leveren aan de veranderopgave die de Omgevingswet met zich meebrengt? Het programma Invoering Omgevingswet van de VNG organiseert het werklab ‘De rol van de communicatieadviseur bij de veranderopgave Omgevingswet’.

De invoering van de Omgevingswet is voor gemeenten een grote transitie, ook in de manier waarop zij werken. Veel gemeenten zijn nu bezig om zich op deze andere manier van werken voor te bereiden. Er gaat immers veel veranderen in de manier op waarop ambtenaren met initiatieven omgaan.

Pak uw rol als communicatieadviseur

De basishouding bij het behandelen van initiatieven gaat van ‘nee, mits’ naar een ‘ja tenzij’, een houding die beoordeelt hoe initiatieven mogelijk gemaakt kunnen worden. Het gaat om cyclisch denken in plaats van blauwdruk denken. Dat betekent ook wat voor de rol van de communicatieadviseur. Wilt u weten hoe u uw rol als communicatieadviseur het beste in kan vullen? Na deelname aan dit werklab heeft u inzicht in de veranderopgave van de Omgevingswet, weet u welke rol u als communicatieadviseur bij een verandertraject kunt pakken en komt u terug met een pragmatische aanzet voor de communicatieve ondersteuning van ‘Anders werken’ in uw gemeente.

Bent u een communicatieadviseur bij een gemeente of kent u een collega voor wie dit werklab interessant is? Schrijf u dan in!