Tweede call Wifi4EU winnaars bekend gemaakt

De Europese Commissie heeft de winnaars van de tweede call van Wifi4EU bekend gemaakt. De verwachting is dat een derde call dit jaar nog komt.

Voor de tweede call hebben 3400 gemeenten succesvol een aanvraag ingediend. Van de 3400 succesvolle aanvragen was 71 procent van de aanvragen afkomstig uit gemeenten die bij de eerste call niet doorgekomen waren.

Programma

Het WiFi4EU-initiatief van de Commissie faciliteert gratis wifi in Europese gemeenten. Daarvoor is in totaal €171 miljoen beschikbaar. Met het oog op de bevordering van digitale beschikbaarheid zal WiFi4EU het aanbod van gratis, lokaal en draadloos internet stimuleren.

Selectie

De Europese Commissie selecteert aanmeldingen op basis van het ‘wie het eerst komt, eerst maalt’ principe. Bij de selectie wordt ook gelet op regionale spreiding. Bij de tweede call zijn 15 projecten gekozen, waaronder de gemeenten Den Helder, Maastricht, Waddinxveen en Winterswijk. Alle toegewezen Nederlandse aanvragen voor de eerste en tweede call zijn in onderstaande pdf bestanden opgenomen. 

Meer informatie