Stedelijke oplossingen voor klimaatverandering

Heeft u stad een innovatieve, baanbrekende oplossing om klimaatverandering tegen te gaan? C40 Cities zoekt 100 van ’s werelds meest gedurfde klimaatprojecten, waarin de nadruk ligt op de cruciale rol die steden spelen hierin.

Voor Nederlandse steden is dit de kans op wereldwijde erkenning als leider op het gebied van klimaat en de mogelijkheid om via een digitale publicatie en het platform C40 Knowledge Hub, internationale bekendheid te verkrijgen.

Aanmelden

Aanmeldingen van stadsoplossingen kunnen worden ingediend tot 17 mei 2019 via een online formulier. Er zijn 12 categorieën beschikbaar (Sustainable Mobility, Sustainable Waste Management, Building Energy Efficiency, Clean Energy, Sustainable Finance, Adaptation and Resilience, Climate Action Planning, Citizen Engagement, Inclusive climate action, Air Quality, Sustainable Food Systems, Water Management).

De oplossingen worden door een jury van experts beoordeeld. En die met de hoogste scores komen in aanmerking voor de C40 Cities Bloomberg Philanthropies Award. De top 100 zal bekend worden gemaakt tijdens de C40 Mayor’s Summit in Kopenhagen in oktober 2019.

Meer informatie

Meer informatie over de toelatingscriteria zijn hier te vinden.