Schrijf u nu in: Wetgevingsupdate op 6 juni

Op donderdag 6 juni organiseren de VNG en de programmadirectie Eenvoudig Beter van het ministerie van Binnenlandse Zaken de derde Wetgevingsupdate.

Bij deze derde bijeenkomst staan, naast de gebruikelijke updates, ook diverse praktijkvoorbeelden en aanpakken centraal. Dit past bij de fase waarin gemeenten zich bevinden: oefenen met de Omgevingswet.  
 

Van informatie verzamelen naar oefenen  

Over ruim anderhalf jaar treedt de Omgevingswet in werking. In het afgelopen half jaar zijn een aantal belangrijke onderdelen in consulatie geweest en behandeld in de Tweede Kamer. Denk bijvoorbeeld aan de Invoeringswet. Daarnaast zijn gemeenten aan het oefenen met het maken van juridische en toepasbare regels. Ook zijn zij bezig met het maken van een omgevingsplan. Al deze (juridische) aspecten komen aan bod tijdens de derde Wetgevingsupdate. U wordt niet alleen bijgepraat over uiteenlopende ontwikkelingen in het nieuwe stelsel omgevingsrecht. U gaat ook naar huis met tools om zelf de nodige zaken voor uw gemeente uit te werken én we laten concrete vertalingen zien vanuit de theorie. Hoe kunt u bijvoorbeeld aan de slag gaan met het verwerken van de 600 regels van de bruidsschat in uw omgevingsplan?  
 

Verloop van de dag 

In het plenaire openingswoord blikken wij terug op het laatste half jaar en krijgt u inzicht in waar we nu staan met het wetgevingsproces, welke onderdelen van de wet- en regelgeving klaar zijn en wat er nog aankomt.  
 
Vervolgens kunt u in drie rondes uit 10 verschillende sessies kiezen. De sessies zijn onderverdeeld in: 

  • Updates: u wordt bijgepraat over de stand van zaken 

  • Aanpakken: een tool waarmee u als gemeenten aan de slag kan  

  • Praktijkvoorbeeld: een concrete vertaling van de theorie naar praktijk 

Schrijf u in 

Een waardevolle dag voor programmamanagers en juristen die zich met de Omgevingswet bezig houden bij gemeenten, omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, GGD-GHOR regio’s, provincies, waterschappen en rijkspartijen. Schrijf u hier in voor de derde Wetgevingsupdate. (Locatie: theater Figi, Het Rond 2, 3701 HS Zeist, van 13.15 uur tot 16.45 uur.