Pieter Jeroense plaatsvervangend Algemeen directeur VNG

Pieter Jeroense is door het bestuur van de VNG benoemd als plaatsvervangend Algemeen directeur van de VNG. Samen met Algemeen directeur Jantine Kriens vormt hij de Algemene directie van de VNG.

De plaatsvervangend Algemeen directeur gaat zich primair richten op de interne organisatie van de VNG.

Pieter Jeroense is momenteel gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Alphen aan den Rijn en werkte daarvoor bij de gemeente Rotterdam en de gemeente Leiden in diverse leidinggevende functies. 

Hij is zijn carrière begonnen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Pieter Jeroense studeerde Nederlands en Bestuurskunde.

Naast zijn functie bij de gemeente Alphen aan den Rijn is Jeroense lid van de VNG-commissie Dienstverlening en Informatiebeleid, voorzitter van de kring gemeentesecretarissen Hollands-Midden en lid van het dagelijks bestuur van de Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS).

Over zijn nieuwe functie: ‘We staan als gemeenten voor een aantal grote opgaven en die vragen om een gezamenlijk aanpak. De VNG speelt daarin een belangrijke rol. Ik kijk er naar uit om me straks samen met mijn nieuwe collega’s van de VNG in te zetten voor die lokale opgaven.’

Pieter Jeroense start bij de VNG op 21 augustus 2017.