Nomineer uw gemeente voor Global Goals verkiezing

Verdient uw Global Goals gemeente de titel Visionair, Verbinder of Grensverlegger? Verdienen de Global Goals acties in uw gemeente het om dit jaar in het zonnetje te worden gezet? Dien uw gemeente dan nu in voor de Global Goals Gemeenteverkiezing 2019.

Categorieën

De jaarlijkse Global Goals Gemeenteverkiezing van de VNG krijgt dit jaar een make-over. Waar we vorige jaren zochten naar de ‘meest inspirerende’ en later ook ‘meest veelbelovende’ Global Goals gemeente, zijn we vanaf dit jaar specifieker op zoek naar winnaars in de volgende prijscategorieën:  

  1. Visionair: Beleid en begroting
    Deze prijs gaat naar de gemeente die de Global Goals op de meest visionaire manier in het gemeentelijke beleid en/of de begroting heeft verankerd. 
  2. Verbinder: Samenleving en bedrijfsleven
    Deze prijs gaat naar de gemeente die op een innovatieve en impactvolle manier burgers en andere lokale stakeholders heeft betrokken bij de implementatie van de Global Goals. 
  3. Grensverlegger: Internationale samenwerking
    Deze prijs is voor de gemeente die door internationaal samen te werken impact maakt om de Global Goals te behalen.  

Met het winnen van een van de titels, krijgt uw gemeente brede aandacht voor haar inspanningen rondom de Global Goals. Vorig jaar gingen de gemeente Rheden (meest inspirerende) en de gemeente Renswoude (meest veelbelovende) met de prijzen aan de haal. De titels werden op de Nieuwjaarsreceptie van VNG International uitgereikt door minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Jan van Zanen (voorzitter VNG).

Geen prijs gewonnen? Geen zorgen, uw inzending heeft altijd nut. Alle inzendingen worden vermeld als praktijkvoorbeeld of menukaart-item op de VNG-website. Daarmee dienen alle inzendingen als inspiratie voor andere gemeenten.

Nomineer uw gemeente

Uw gemeente nomineren kan door een korte, geschreven pitch te bedenken voor één van de drie prijscategorieën. Een pitch beslaat ongeveer een halve A4. Vul deze tekst, samen met enkele korte vragen, in op de aanmeldpagina. Invullen kan vanaf nu t/m uiterlijk maandag 2 december. Vul de pitch en vragen graag in november al in, dan kunnen wij verder helpen bij uw inzending.

Jury

Een professionele jury bestaande uit Ali Rabarison (VNG-directeur Beleid Inclusieve samenleving en gemeentefinanciën), Sandra Pellegrom (Nationaal Coördinator SDGs bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken) en Rosalie de Bruijn (sr projectmanager SDG Charter) beoordeelt alle inzendingen.

Bekendmaking

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van VNG International op vrijdag 17 januari 2020.

Meer informatie