Global Goals vlag uit in meer dan vijftig gemeenten

Om te laten zien dat ze werk maken van het behalen van de duurzaamheidsdoelen, hangen meer dan 50 gemeenten op 25 september de Global Goals vlag uit. Die dag is het vier jaar geleden dat de Global Goals door de VN zijn aangenomen.

Gemeenten spelen een voortrekkersrol in het realiseren van de Global Goals in Nederland. Dit jaar is een recordaantal nieuwe gemeenten Global Goals Gemeente geworden: per 25 september 2019 doen er maar liefst tachtig gemeenten mee aan de Gemeenten4GlobalGoals campagne!

Wat wordt er georganiseerd?

De Global Goals Vlaggendag maakt nu al een golf van energie rondom de Global Goals op lokaal niveau los.

In ieder geval hijst iedere deelnemende gemeente op woensdag 25 september de Global Goals-vlag aan het gemeentehuis. Dit gaat gepaard met een openbare toespraak of uiting van een gemeentebestuurder over de Global Goals, die via sociale media onder de aandacht wordt gebracht. Veel gemeenten maken er een feestelijk moment van, samen met inwoners, gemeenteraadsleden, personeel en/of pers.

Daarnaast worden evenementen, festivals of markten over de Global Goals georganiseerd en worden ‘duurzame helden’ in het zonnetje gezet. Andere gemeenten grijpen het moment aan om de gemeente te lanceren als Global Goals Gemeente of als startmoment om de Global Goals-vlag een jaar lang te laten rouleren langs lokale organisaties. Ook wordt de Vlaggendag in sommige gemeenten gekoppeld aan de onthulling van duurzame kunstwerken, regionale evenementen en lokale Global Goals platforms.

Bekijk wat er waar wordt georganiseerd

Volgen wat gemeenten organiseren op 25 september?

Een belangrijk deel van deze Gemeenten4GlobalGoals Vlaggendag-actie is sociale media. De spil is het Twitteraccount van Gemeenten4GlobalGoals. Wilt u zien wat er in deelnemende gemeenten gebeurt rondom 25 september? Volg @G4GlobalGoals of zoek op #Gemeenten4GlobalGoals.

Op de SDG Action Day, hét grootste Nederlandse Global Goals evenement dat plaatsvindt op 25 september, zullen we in de centrale hal laten zien hoe gemeenten door het hele land de Global Goals-vlag hijsen. Ook organiseert VNG International op de SDG Action Day een sessie over de Global Goals als afwegingskader voor de omgevingsvisie.