Gemeenten en VNG bij Smart City Expo World Congress

Van 19 tot en met 21 november vindt in Barcelona de jaarlijkse Smart City Expo World Congress (SCEWC) plaats. Het congres is dé ontmoetingsplek voor bedrijven, ondernemers, start-ups, gemeenten en kennis- en onderzoekscentra die zich bezig houden met smart city-vraagstukken.

Nederlandse innovatiemissie met VNG-team

Diverse gemeenten en talloze bedrijven nemen deel aan de Nederlandse innovatiemissie met de ambitie om hun zakelijke activiteiten en netwerk internationaal uit te breiden en presenteren zich hier gezamenlijk op het Holland Paviljoen. Het Smart Society-team van de VNG is aanwezig en organiseert een netwerkborrel en expertdiner voor de publieke sector over de digitalisering van de buitenruimte en dilemma’s en aanpak voor opschaling van smart city-oplossingen.

Thema’s SCEWC 2019

Het SCEWC 2019 bestaat uit een congres en een beurs en richt zich dit jaar op deze thema’s:

  • Digitale transformatie
  • Stedelijke omgeving
  • Mobiliteit
  • Bestuur en financiën
  • Kennisdeling en inclusieve steden

Op het congres wordt binnen deze thema’s kennis gedeeld over innovatieve oplossingen. Op de beurs presenteren bedrijven en overheden zich aan elkaar.

Op zoek naar Smart City-bedrijvenpartners of oplossingen? 

Gaat u zelf niet naar de Smart City Expo maar ziet u projecten of bedrijven waar u meer van wilt weten of mee in contact zou willen komen? Neem dan contact op met het VNG Smart Society- team via smartsociety@vng.nl en wij gaan voor u op pad!

Aansluiten in 2020?

In Barcelona bespreken we tijdens het expertdiner hoe we vanuit de publieke sector in Nederland smart city-oplossingen voor onze steden schaalbaar kunnen maken en wat daarvoor nodig is als het gaat om de digitale buitenruimte. Terug in Nederland gaan we in gesprek met andere gemeenten over een uitvoeringsagenda. Wilt u daarbij aansluiten? Graag! Stuur een mail naar: digitaliseringbuitenruimte@vng.nl (ook voor vragen of meer informatie).

Meer informatie

Volg de ontwikkelingen en discussies tijdens het congres via de website of neem deel aan de discussie via #SCEWC19.