Gemeenten besteden printdiensten aan

De VNG voert een Europese aanbesteding uit voor de levering van printdiensten aan Nederlandse gemeenten. De aanbestedingsstrategie is 19 april gepubliceerd. Gemeenten en deelnemingen mogen zich vanaf juni 2019 inschrijven op deze aanbesteding. Dit najaar wordt de Europese aanbesteding gepubliceerd.

Uiteindelijk neemt de VNG maximaal vier leveranciers in de raamovereenkomst op. De overeenkomst gaat in 2020 van start en heeft een looptijd van drie jaar, met de mogelijkheid tot één jaar extra verlenging.

Gemeentelijke Telecommunicatie

De aanbesteding wordt uitgevoerd door VNG Realisatie, onder aansturing van de stuurgroep Gemeentelijke Telecommunicatie. Die bestaat uit vertegenwoordigers van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven.

Eerdere aanbestedingen van GT zijn: GT Mobiele Communicatie (mobiele telefonie), GT Vaste Communicatie (vaste telefonie en lijnverbindingen), GT Connect (telefooncentrales en omnichannel communicatie) en collectieve onderhandelingen (geen aanbesteding) voor Microsoft 365 werkplek licenties. Naast GT Print vinden ook aanbestedingen voor het 14+Netnummer en GT Software Broker plaats.

Meer informatie