Droomstart Global Goals VIPbus toer in Renswoude

Op het VNG Jaarcongres won Global Goals Gemeente Renswoude een bezoek van de VIPbus (very inspiring people) aan de gemeente. Dit bezoek leverde een prachtresultaat op: een pilotstore voor een verantwoordelijke voedselketen en duurzame energie.

Pilotstore: Winkel van de Toekomst

Wethouders, ondernemers, agrariërs en vrijwilligers bogen zich op zaterdag 20 juli tijdens een ontbijt in de bus over de vraag hoe Renswoude sneller duurzamer kan worden. Zij kwamen tot een plan om een pilotstore op te zetten. Het idee is de winkel binnen drie maanden te openen om zo voorlichting te geven en oplossingen aan te dragen voor duurzaamheidsvragen. Met enige regelmaat kunnen er dan midden in het centrum bijeenkomsten worden georganiseerd. Een mooi initiatief waarbij bewoners, ondernemers en de gemeente samen in actie komen. 

 

ToerMee

De Global Goals VIPbus is een initiatief van Spoor van Vernieuwing en het SDG Charter, waarbij VNG International namens de Nederlandse gemeenten is aangesloten. Tijdens de ToerMee gaat de bus op zoek naar inspirerende plekken, projecten en personen die op eigen wijze bijdragen aan de Global Goals. Iedereen met dromen en initiatieven voor het verbeteren van zijn of haar buurt, school, bedrijf of stad is welkom om deze te delen. Dit kan via www.toermee.nl.

 

Meer informatie