Campagne ‘Houd de lijn vrij!’ in 23 gemeenten

Geleidelijnen, de geribbelde tegels op straat en op stations, helpen mensen met een visuele beperking veilig hun weg te vinden. Helaas weten veel mensen niet wat geleidelijnen zijn en waartoe ze dienen. Er staan daardoor vaak mensen, fietsen, koffers, reclameborden of zelfs terrassen op de lijnen.

Dat creëert voor de gebruikers lastige en soms zelfs gevaarlijke situaties. Voor gemeenten ligt hier een taak in bewustwording en handhaving. Na de succesvolle campagne rondom geleidelijnen in april 2018, waaraan Utrecht, Amsterdam en Den Haag  deelnamen, start vandaag de landelijke campagne ‘Houd de lijn vrij!’.

Promoteams en stickertegels

Aan de campagne doen dit keer 23 gemeenten mee. Promoteams, bestaande uit mensen met en mensen zonder visuele beperking, gaan de straat op om het publiek te informeren en te flyeren. In de gemeenten worden stickertegels met het campagne-icoon naast de geleidelijnen geplakt.

Partners

Net als vorig jaar wordt de campagne breed gesteund door de oogbranche en zijn NS en ProRail weer betrokken. Nieuwe partner in de campagne is dit jaar de ANWB die onder andere met een financiële bijdrage het initiatief ondersteunt. Kijk op www.houddelijnvrij.nl voor het overzicht van deelnemende gemeenten. 

Meer informatie

Wilt u in uw gemeente hier ook aandacht voor vragen? Stuur dan een mail naar: avbommel@bartimeusfonds.nl.