Ad van Mierlo vertrekt als directeur VNG KCHN

Per 1 mei 2019 vertrekt Ad van Mierlo als directeur van het VNG Kenniscentrum Handhaving en Naleving (KCHN). Van Mierlo wordt directeur Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland.

Dit samenwerkingsverband van gemeenten, provincies, politie, OM, belastingdienst en FIOD richt zich op de aanpak van ondermijnende, zware criminaliteit.

Ad van Mierlo: ‘De afgelopen jaren heb ik gewerkt aan de vorming van het Kenniscentrum Handhaving en Naleving (KCHN), een onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. VNG KCHN adviseert en ondersteunt gemeenten bij het uitvoeren van handhavingstaken van de wetten in het sociaal domein. Het kenniscentrum staat inmiddels stevig gepositioneerd. Voor mij is dit een logisch moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan. De functie als directeur Taskforce-RIEC sluit daar perfect op aan. Als eerste directeur van VNG KCHN zal ik altijd een bijzondere belangstelling houden voor het bedrijf. Het was een dynamische tijd en ik ben de VNG dankbaar voor de mogelijkheden die mij zijn geboden.’

Jantine Kriens, algemeen directeur VNG: ‘Sinds de start heeft Ad van Mierlo – soms tegen de stroom in – gebouwd aan het VNG Kenniscentrum Handhaving en Naleving. Met als resultaat een stevig, betekenisvol en veelgevraagd onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Namens de collega’s wens ik Ad veel succes in zijn nieuwe functie’.